132.000 euro voor uitbreiding Belevingscentrum RWX


maandag, 4 juli, 2011
132.000 euro voor uitbreiding Belevingscentrum RWX

Rock Werchter X krijgt financiële hulp uit verschillende hoeken

 

Rock Werchter X, het belevingscentrum dat de geschiedenis van het rockfestival uit de doeken doet, krijgt financiële hulp uit verschillende hoeken.

 

Toerisme Vlaanderen geeft een subsidie van 112.000 euro en de provincie Vlaams-Brabant 20.000 euro, zo meldt de gemeente Rotselaar donderdag.

  

Rock Werchter X staat in het cultuurhuis Jack-Op in het centrum van Werchter. Bezoekers van Rock Werchter hebben gratis toegang op vertoon

van hun festivalbandje.

 

Het belevingscentrum wordt in 2012 verder uitgebouwd. Er zal nog meer archiefmateriaal te zien zijn en met behulp van moderne technologieën moeten alle edities van Rock Werchter er live te herbeleven zijn.

    

De festivalweide wordt uitgebouwd tot een toeristisch landschapspark met rustplaatsen in het groen en belevingselementen.

 

Rock Werchter X wordt in 2012 ook fysiek dichter bij het landschapspark gebracht dankzij een nieuwe fiets- en wandelbrug over de Dijle.

 

De kostprijs daarvan bedraagt 350.000 euro. Rotselaar ontvangt hiervoor een  subsidie van 245.000 euro.

 

Bron: Belga, 30/06

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Rock Werchter X, het onlangs geopende belevingscentrum in het centrum van het festivaldorpje, krijgt van Toerisme Vlaanderen een subsidie van 112.000 euro. Ook de provincie Vlaams-Brabant belooft een financiële steun van 20.000 euro. De gemeente die initiatiefnemer van het toeristisch centrum is, zal het geld besteden aan de verdere uitbouw van RW X.

Het belevingscentrum met een massa festivalbeeldmateriaal, originele affiches en promotiemateriaal over ruim 35 jaar Rock Werchtergeschiedenis is nu al tijdelijk te bezoeken maar wordt in 2012 verder uitgebouwd.

Tweede fase

In de tweede fase van het project zal er nog meer exclusief archiefmateriaal te zien zijn. Dankzij de modernste technologieën zullen jong en oud alle edities van Rock Werchter er kunnen herbeleven. Het belevingscentrum wordt in 2012 ook fysiek dichter bij het nog in te richten landschapspark op het festivalterrein zelf gebracht door een nieuwe fiets- en wandelbrug over de Dijle. De kostprijs daarvan bedraagt 350.000 euro.

Open voor publiek

Ook tijdens Rock Werchter en TW classic 2011 zal RW X geopend zijn voor het grote publiek.

Festivalgangers hebben op vertoon van hun festivalbandje gratis toegang. Anderen betalen 3 euro (waarin dan weer een drankje is inbegrepen).

RW X vindt men in het Cultuurhuis Jack-Op, Amerstraat 1 in Werchter. Meer info: www.rockwerchterx.be.

Bron: HLN, 01/07, Sven Ponsaerts