200.000 euro voor realisatie nieuwe en veilige straten


zondag, 13 december, 2015
200.000 euro voor realisatie nieuwe en veilige straten

“Rotselaar vernieuwt momenteel heel wat straten: het actieplan investeert meer dan 200.000 euro in goede en comfortabele weginfrastructuur.
Het versterkt de veiligheid van alle weggebruikers”, aldus schepen van Openbare Werken Carine Goris.

Met de winter in aantocht zijn de wegenwerken in Rotselaar momenteel in volle uitvoering.  Zo worden er op verschillende plaatsen betonplaten vervangen (Dijlestraat, Grotestraat, Gevel, Duitsveldbaan, Steenweg op Wezemaal) en drempels en goten hersteld.

De straat wordt vernieuwd met een nieuwe laag asfalt in de Sint-Cecilialaan, Leuvensebaan, Steenweg op Nieuwrode,  Wezemaal-centrum, deel Hanewijk en Kapoenstraat.

Speciale aandacht gaat ook naar de nieuwe aanleg van wegen op de Heikantberg. Zo worden de straten in de Esdreef, Wandeldreef, Bremstraat en delen van de Echostraat nu verhard en kwalitatief verbeterd met een nieuwe laag asfalt.

In het Hoogland, de Kleine Molenweg en de Hermansstraat (Werchter) krijgen de inwoners in 2016 riolering en een nieuwe straat, waarbij extra aandacht gaat naar de veiligheid van de voetgangers en fietsers. Dit project kost meer dan 2 miljoen euro waarvan de gemeente Rotselaar 726.000 euro investeert.