Be-Alert: rechtstreeks via gsm communiceren met onze inwoners


donderdag, 1 juni, 2017
Be-Alert: rechtstreeks via gsm communiceren met onze inwoners

Op voorstel van burgemeester Dirk Claes stapt de gemeenteraad van Rotselaar mee in het Be-Alert-systeem om rechtstreeks met inwoners te communiceren via SMS.

Het nieuwe  alarmsysteem kan inwoners verwittigen via SMS of een ingesproken telefoonbericht. Zo kan het gemeentebestuur in bijzondere situaties rechtstreeks met inwoners via GSM communiceren.

Er zijn twee mogelijkheden om het alarmsysteem te gebruiken: een noodsituatie of bij dagelijks gebruik.

1. Bij een ramp of noodsituatie zal Be-Alert automatisch berichten kunnen sturen op basis van je locatie. Iedereen die op dat moment aanwezig is op een bepaalde plaats in de gemeente ontvangt juiste informatie en instructies direct van de bron.

Bijvoorbeeld om te evacueren bij een overstroming of ramen gesloten te houden bij een brand of gasontploffing. In een noodsituatie worden deze berichten gratis verstuurd en moet je  als inwoner niet vooraf ingeschreven zijn om de berichten te ontvangen.

Natuurlijk kan dit systeem ook bij grotere evenementen worden gebruikt. Het crisiscentrum zal, op vraag van onze burgemeester, trouwens een gratis test organiseren met Rock Werchter.

2. Bij dagelijks gebruik kan de gemeente ook in minder dringende situaties het Be-Alert-systeem inzetten. Zo kunnen we snel juiste informatie communiceren naar onze inwoners. Bijvoorbeeld als het gesneeuwd heeft, bij een stroomonderbreking of een probleem met de huisvuilophaling.

Als je zo’n gratis berichten graag wil ontvangen, kan je je nu heel gemakkelijk registreren op de website van Be-Alert.  De gemeente betaalt per verzonden SMS 0,10 euro, maar als inwoner van Rotselaar ontvang je deze gratis!

Lees meer