Betaalbaar wonen in je eigen deelgemeente, dankzij 130 nieuwe seniorenwoningen


donderdag, 20 april, 2017
Burgemeester Dirk Claes en schepenen Carine Goris en Gert Heylen

Senioren de kans geven om op een betaalbare manier in eigen dorp te  blijven wonen, dat is een serieuze uitdaging. Want wat blijkt? Vaak vinden 70-plussers geen aangepaste woning.

Nu de rustoorden in Rotselaar en Wezemaal uitgebreid zijn met elk een 10-tal bijkomende serviceflats, komen er in alle deelgemeenten ook aangepaste woningen met zorgvoorzieningen.

“In Werchter maakt het vroegere OCMW-gebouw op het kerkplein plaats voor een 25-tal erkende assistentiewoningen”, vertelt schepen van Senioren Carine Goris. De projectcoördinator start dit dossier snel op zodat de serviceflats in 2018 al beschikbaar zijn. Ook dienstencentrum ‘Oude Pastorie’ zorgt voor 4 seniorenwoningen (en biedt dagopvang aan).

In Wezemaal (naast Woonzorgcentrum De Lelie) is de bouw van 52 assistentiewoningen in volle gang. “Ook hier is de ligging, pal in het centrum, een sterke troef”, aldus burgemeester Dirk Claes. Begin 2018 zijn de werken voltooid. Je kan de seniorenflats huren of kopen.

Op de site van wasserij Zilverwit in Rotselaar is pas een nieuw project ingediend. De bouwaanvraag omvat 54 assistentiewoningen met een dienstencentrum. De seniorenappartementen liggen  centraal in het dorp, en zorgen zo voor extra dynamiek in Rotselaar-centrum.

“Naast de twee bestaande woon- en zorgcentra (waarin meer dan 200 senioren een thuis vinden) creëren we bijkomend een 130-tal aangepaste woningen met zorgvoorzieningen”, rekent schepen van Sociale Zaken Gert Heylen uit.