Dirk Claes ontvouwt grootse plannen voor Rotselaar


dinsdag, 12 oktober, 2010
Dirk Claes ontvouwt grootse plannen voor Rotselaar

Blikvangers zijn recreatiedomein 'Ter Heide', de verbetering van de weginfrastructuur, opening bezoekerscentrum RW en de vernieuwing van het station te Wezemaal.

 

Rotselaar- Dirk Claes: Burgervader van de 15.700 inwoners die Rotselaar momenteel telt, is sinds 1994 federaal parlementslid en cafébaas. “Ik heb met Rotselaar inderdaad nog wel heel wat plannen”, licht de CD&V-burgemeester toe.

Sportief hart van de gemeente

Sporthal ‘de Meander’ op het recreatiedomein Ter Heide zal worden uitgebouwd tot een heus sportcomplex, inclusief zwembad. Aan toren ‘ter heide’ komt er een hypermodern sportcomplex met zowel kunstgrasvelden als een fuifzaal.

Burgemeester Dirk Claes, bezieler van het ‘nieuwe sportieve hart van Rotselaar’, spreekt van het grootste project ooit in de gemeente: “Het stond al langer vast dat we de infrastructuur voor de speelpleinwerking en buitensporten als voetbal, basket, petanque en skaten verder zouden uitbreiden. Net zoals de komst van een polyvalente ruimte - waar zowel jeugdfuiven als culturele activiteiten kunnen plaatsvinden.

De firma waarmee we in zee gaan, de groep Van Roey – Sportoase, ziet echter ook een toekomst in de uitbating van een overdekt zwembad aan de Plas”. Verwacht wordt dat de bouwwerken, die zo’n 10 miljoen euro kosten, in het voorjaar van 2011 zullen starten.

Belevingscentrum Rock Werchter

Een deel van het Werchterse cultuurhuis ‘Jack-Op’ zal vanaf volgende zomer dienst doen als ‘Rock Werchter Belevingscentrum’. “Het initiatief moet Werchter door het jaar meer op de toeristische kaart zetten”, aldus burgemeester Claes.

Het Rock Werchter Belevingscentrum – een soort museum met unieke foto’s, affiches, t-shirts, beeldmateriaal en andere bijzondere RW-memorabilia – moet bezoekers uit binnen- en buitenland een uniek beeld geven over de geschiedenis van ’s werelds beste rockfestival. Festivalorganisatie Live Nation verleent zijn medewerking aan het initiatief dat het Werchterse festivalgebeuren toeristisch wil promoten.

Een eerste proefopstelling zal worden gerealiseerd tegen mei 2011. De definitieve opening volgt een jaar later. Er zal gebruik gemaakt worden van een mobiele tentoonstellingsinfrastructuur, zodat het cultuurhuis ook voor andere activiteiten bruikbaar blijft.

Een fiets- en wandelparcours zal de bezoekers – wanneer het festivalcircus niet is opgesteld – langs 10 beeldbepalende elementen in Werchter leiden.

Verbetering wegennet 

Naast de uitbouw van recreatiedomein Ter Heide en de oprichting van een toeristisch belevingscentrum rond Rock Werchter, zal de komende jaren in Rotselaar heel wat aandacht gaan naar een verbetering van het wegennet.

“Samen met wegbeheerder het Vlaams Gewest willen we de grote verbindingsbanen op ons grondgebied herinrichten: van af de grens met Haacht, doorheen het centrum van Rotselaar, tot aan de oprit van de autosnelweg en de grens met Gelrode. Er zouden dan onder andere betere fietsvoorzieningen komen en de té brede Stationsstraat wordt versmald. De inrit naar het Wingepark wordt veiliger, net als de doortocht in Wezemaal. Net als Rotselaar-centrum wordt dat een zone 30.”

Er komen langs weerzijden van de baan ook parkeerplaatsen. De rotonde, ter hoogte van de carpoolparking, krijgt een by-pass zodat het verkeer van de autosnelweg richting Aarschot vlotter zal kunnen passeren.

Station Wezemaal

“Na de beslissing om een fiets- en voetgangerstunnel te maken onder de spoorweg aan de Drielindenstraat hopen we op middenlange termijn ook met Infrabel tot een overeenkomst te komen voor de ondertunneling van de spooroverweg aan het station van Wezemaal. Dan kan ook die overweg worden afgeschaft”, blikt Claes al verder vooruit.

“Omdat we ook volop de kaart van het openbaar  vervoer willen trekken, zouden aan het station zelf meer en betere parkeerplaatsen moeten komen, evenals extra fietsenstallingen.”

BRON: De Zondag, 10/10/10, Sven Ponsaerts