Duurzaamheid troef op fietszondag in Rotselaar


vrijdag, 15 september, 2017
Schepen van Mobiliteit en Milieu Carine Goris (links)

Haal je fiets boven op zondag 17 september en verken Rotselaar tijdens de grote Fietszondag: een mooie fietsroute verbindt Rotselaar met Wezemaal, Werchter en Heikant.

Op zondag 17 september kun je met het hele gezin genieten van een fijne fietszondag. In elke deelgemeente valt er wat te beleven en dankzij een verkeersvrije fietslus ga je veilig van de ene plek naar de andere.

"De accenten liggen in elke deelgemeente wat anders, maar de fietszondag gaat vooral over duurzaam leven met aandacht voor onze gezondheid en die van onze planeet", vertelt iniatiefnemer en schepen van milieu en mobiliteit Carine Goris.

Deze themadag past dan ook volledig in het 'Klimaatactieplan Rotselaar 2020' waar de focus ligt op het gebruik van de fiets voor verplaatsingen in de gemeente.

Onderweg maak je kennis met enkele landbouwers en kijk je achter de schermen van hun landbouwbedrijf. Je ontdekt de zelfpluktuin ‘De Plek’ en het waterleven van Speelbos Wezemaal.

Andere activiteiten op de fietszondag zijn onder meer de Kinnekeskoers (Rotselaar), de biomarkt (Werchter), het Repair Café (CC Jack-Op), een demo van ElliptiGo (Heikant). Verder kun je in Wezemaal de natuur ontdekken in Speelbos 't Waterdraakje of een begeleide wandeling maken op de Wijngaardberg. En in alle deelgemeenten organiseert de Gezondheidsraad leuke fietszoektochten.

Documenten