Gemeente investeert in dienstverlening


vrijdag, 19 augustus, 2011
Gemeente investeert in dienstverlening

Gemeente investeert in dienstverlening

Nieuw meldingssysteem en uitgebreide zaterdagsopening versterkt gemeentelijke dienstverlening in Rotselaar.

Voor CD&V Rotselaar is een goede gemeentelijke dienstverlening een prioriteit. Elke inwoner van onze gemeente moet kunnen rekenen op een sterke en toegankelijke gemeentelijke administratie en technische uitvoeringsdienst.

De afgelopen jaren werd het compleet vernieuwde Administratief Centrum in gebruik genomen. Een nieuwe parking en fietsenstalling zorgt voor een vlotte bereikbaarheid. Het gerestaureerde Mena-complex biedt een prachtig kader voor huwelijken, culturele activiteiten en tal van feestelijkheden - zoals huwelijksjubileums en huldigingen.

Recent wordt ook sterk geïnvesteerd in de site ‘Beversluis’. Het vernieuwde containerpark - dubbel zo groot als voordien - biedt de inwoners meer comfort en gebruiksgemak. Ook de technische uitvoeringsdienst krijgt de middelen voor een goede dienstverlening: betere opslag van het uitleenmateriaal, een nieuwe loods, een vernieuwde reinigingsplaats en ijs- en windvrije overkappingen voor de wagens.

Vanaf 1 september wordt de dienstverlening van de snelbalie fiks uitgebouwd. De openingsuren van de Dienst Leven in het gemeentehuis wordt uitgebreid met zaterdagvoormiddag. Voortaan kan je niet alleen stukken (identiteitskaart, reispas, rijbewijs, Kids-ID, attesten,  geboortepremie) afhalen, maar ook aanvragen en activeren.

Ook het nieuwe meldingssysteem is vanaf 1 september in gebruik genomen. Met het nieuwe systeem kan elke inwoner eenvoudig alle hindernissen, kleine en grote problemen (zoals: verkeershinder, geluidsoverlast, een beschadigd wegdek of verkeersbord) aan de gemeente melden. Binnen de twee werkdagen ontvangt de indiener een ontvangstmelding met de naam van de gemeentelijke contactpersoon en het inschrijvingsnummer van de melding. Binnen de maand volgt een brief met meer informatie, een oplossing  of geplande actie.

Met deze initiatieven willen we de communicatie en dienstverlening naar onze inwoners nog verder uitbouwen.

Meer informatie: www.rotselaar.be

Dirk Claes,
Burgemeester Rotselaar.