Gemeente investeert in wegen en winterdienst


zaterdag, 26 november, 2011
Gemeente investeert in wegen en winterdienst

Gemeente investeert in wegen en winterdienst

 

Elk jaar voorziet ons gemeentebestuur een aanzienlijk bedrag voor herstellingen aan wegen, fiets- en voetpaden. Na de voorbije strenge winter werd gekeken waar bijkomende herstellingen nodig zijn. Bovendien werd er extra budget voorzien om deze werken efficiënt te kunnen uitvoeren. Ook het budget voor andere wegherstellingen (betonplaten, goten, boordstenen, vluchtheuvels, rioolkolken) werd meer dan verdubbeld naar 110.000 euro.

 

Asfalteren wegdek

 

Om het gemeentelijke wegennetwerk in goede staat te houden, investeren we voor 400.000 euro – een stijging van maar liefst 200.000 euro – in uitgebreide asfalteringswerken. Onder meer de Beverlaak, Melkerijstraat, Kloosterbroekpad, Torenhoflaan, Zuidstraat, Astridstraat, Gelrodesebaan, Beukenpleinlaan, Beversluis, Winkelveldbaan en Gildenstraat  krijgen een nieuw wegoppervlak. Bovendien worden ook de meeste kruispunten en andere delen van de Heikantberg aangepakt en verbeterd.

 

Eerder dit jaar kregen de Galgenstraat, het Hazepad en het kruispunt van de Leuvensebaan met de Sint-Cecilialaan en de Drielindenstraat al een nieuwe asfaltlaag. Volgend voorjaar krijgt ook het Rotselaarveld en delen van de Melkerijstraat, Gelrodesebaan, Astridstraat en Sint-Antoniuswijk een nieuwe asfaltbestrijking.

 

 

Winterdienst

 

De gemeente bereidt zich goed voor op de komende winterperiode. Met de aankoop van modern materiaal investeren we drastisch in de dienstverlening van de technische uitvoeringsdienst.

 

Een nieuwe vrachtwagen, voorzien van sneeuwschuif en zoutstrooier, zal de sneeuw snel en efficiënt kunnen aanpakken. Ook bestaand materiaal wordt voorzien om de baan snel te kunnen ruimen. Daarnaast wordt er een pekelinstallatie voor een kleine tractor aangekocht. Dit om fietspaden en pleinen snel sneeuwvrij te maken. Pekel is milieuvriendelijk en ideaal voor het ruimen van fietspaden.

 

Met deze aankopen kan de gemeente de permanentiedienst in de winter verhogen en meer mensen inzetten voor het ruimen van wegen, pleinen, schoolinritten en fiets- en voetpaden. Door de uitbreiding van de gemeentelijke loods zal de gemeente binnenkort ook haar overdekte zoutvoorraad gevoelig kunnen uitbreiden.

 

 

Voetpaden

 

Voor CD&V zijn de aanleg en het onderhoud van voet- en fietspaden heel belangrijk. Dit jaar werden, via een project voor sociale tewerkstelling, meerdere voetpaden in de Sint-Antoniuswijk heraangelegd. Eerder werd in de Sint-Antoniusstraat al een nieuw voetpad aangelegd vanaf de Torenstraat tot voorbij het kerkhof. Zo kunnen de kinderen van vrije basisschool de Klinker veilig van en naar school. Ook de toegangsweg tot de gemeenteschool ’t Centrum werd trouwens grondig vernieuwd.

 

In de Molenstraat worden binnenkort ook nieuwe voetpaden aangelegd zodat iedereen een wandeling langs de nieuw aangelegde vistrap zal kunnen maken. Ook de bewoners en bezoekers van het aanpalende rusthuis zullen dankbaar van deze nieuwe voetpaden gebruik maken. Bovendien sluiten ze aan op de voetpaden in de Dijlestraat en zo op het netwerk van de (verharde) trage wegen naar Rotselaar-centrum.

 

 

 

Documenten