Gratis energie-avond over warmtepompen


zaterdag, 8 oktober, 2016
Gratis energie-avond over warmtepompen

De gemeente Rotselaar organiseert een avondsessie over de warmtepomp in uw huis: goed voor het milieu en de portemonnee van uw gezin.

Met een warmtepomp kun je tot driekwart van je warmte gratis uit de lucht, grond of water halen.

"Het Klimaatactieplan Rotselaar 2020 zet actief in op het goed informeren van onze inwoners. Zo worden ook de gezinnen gestimuleerd om thuis initiatieven te nemen. Goed voor het milieu en de portemonnee", vertelt CD&V-schepen van Milieu Carine Goris.

Onafhankelijk advies in mensentaal
Eandis en architectenvereniging NAV organiseren daarom in Rotselaar een interessante infosessie. Je krijgt er alle info mee over de voordelen en mogelijkheden van warmtepompen.

Ook de technische aspecten worden door een architecht uitgelegd, in verstaanbare mensentaal. Zo krijg je onafhankelijk advies over de voor- en nadelen van toestellen en technieken met geslaagde praktijkvoorbeelden.

Is je woning geschikt voor een warmtepomp? En hoe hou je het elektriciteitsverbruik binnen de perken. Welk type biedt de meeste voordelen? En welk warmteafgiftesysteem heb je nodig?

Laat je goed informeren. Zo maak je betere keuzes. Tegelijk zorg je voor een lagere energiefactuur en een beter wooncomfort.

Klimaatactieplan
Het Klimaatactieplan 'Rotselaar 2020' telt met maar liefst 80 concrete initiatieven om de CO2-uitstoot in Rotselaar met 20% te verminderen en zo de belangrijke klimaatdoelstellingen voor 2020 te realiseren.

Het concentreert zich op vijf domeinen die een grote invloed hebben op het klimaat: woningen en gebouwen, mobiliteit, industrie, hernieuwbare energie en natuur. Uit de metingen blijkt namelijk dat de uitstoot van gezinnen, gebouwen, inwoners, bedrijven, autoverkeer en industrie samen verantwoordelijk zijn voor 90% van de CO2-uitstoot in Rotselaar.

Energiefit met een warmtepomp? Leer het van een architect!
Doelgroep: alle inwoners van Rotselaar die hun woning energiezuiniger en comfortabeler wil maken

Wanneer: donderdag 13 oktober van 20 tot 21.30 uur
Waar: GC 'de Mena' (2de verdieping), Provinciebaan 2, 3110 Rotselaar
Toegang gratis