Investeren in veilige straten


zaterdag, 31 oktober, 2015
Investeren in veilige straten

Momenteel realiseren verschillende aannemers op vele locaties herstellingswerken en asfalteringen in opdracht van de gemeente Rotselaar.

Op verschillende plaatsen zien de inwoners en voorbijgangers dan ook signalisatieborden of kleine tijdelijke omleidingen opduiken.

Zo worden er betonplaten vervangen of krijgen de straten een nieuwe laag asfalt. Drempels en goten worden op andere locaties dan weer hersteld.

Speciale aandacht gaat ook naar de nieuwe aanleg van de wegen op de Heikantberg. Zo worden de straten in de Esdreef, Wandeldreef, Bremstraat en delen van de Echostraat nu verhard en kwalitatief verbeterd met een nieuwe laag asfalt.

Schepen van Openbare Werken Carine Goris licht toe: “De gemeente Rotselaar investeert dit jaar meer dan 200.000 euro in herstel en onderhoud van onze wegen. Dit is een groot bedrag, maar goed onderhoud verhoogt het gemak en de veiligheid van de inwoners en voorkomt grotere kosten achteraf”.

In 2016 starten daarnaast ook enkele belangrijke werken zoals de volledige heraanleg van de Haachtsesteenweg met een volledig nieuwe straatinfrastructuur en vrijliggende fietspaden tussen Werchter en Haacht. In Hoogland, Kleine Molenweg en Hermansstraat (Werchter) krijgen de inwoners riolering en een nieuwe straat, waarbij extra aandacht gaat naar de veiligheid van de voetgangers en fietsers.