Jeugd boven in Rotselaar


vrijdag, 19 juni, 2015
Jeugd boven in Rotselaar

De afgelopen weken werden er weer tal van activiteiten georganiseerd voor en door de jeugd van Rotselaar. De Jeugdraad neemt hier actief het voortouw en trekt mee aan de kar om er een groot succes van te maken!

Jeugdraad Kermis
De Jeugdraad organiseerde, met steun van de gemeente Rotselaar, een prachtige Jeugdraad Kermis. Het event trok honderden kinderen en gezinnen met een gouden ticket naar het Meer van Rotselaar! De vijf jeugdverenigingen en twee jeugdhuizen openden een heus pretpark met de leukste attracties. Iedereen kreeg een lekkere suikerspin en een drankje. Voor de papa’s en mama’s was er een zonnige strandbar met ijsjes en hamburgers.

Geboortebos
Bijna 200 kinderen plantten onlangs maar liefst 400 bomen aan. Zo is er ook dit jaar opnieuw een groot stuk bos in onze gemeente bij aangelegd. Het bos bevindt zich in Hellegat, waar de gemeente Rotselaar de afgelopen jaren al meer dan 1.000 nieuwe bomen heeft geplant. Er wordt speciaal gekozen voor zomereiken: een boom van ‘bij ons’  en symbool voor kracht en vastberadenheid!

Buitenspeeldag 015
Rotselaar zet voluit in op kinderen en jonge gezinnen.  De Buitenspeeldag bezorgt honderden kinderen een geweldige namiddag vol spel en amusement. Met een gevarieerd aanbod van leuke en creatieve activiteiten in Sportoase ‘De Toren’.
Dit jaar stonden de button-fabriek, skate-sessies,  eco-percussie en Theater Savooi in de kijker. Naast de vele springkastelen, Circus-in-Beweging, speleoboxen, gekke fietsen, voetbalsessies, dansers, ballonkunstenaars en kindergrime. De gemeente Rotselaar stimuleert dat kinderen buiten spelen. De Buitenspeeldag past perfect in dit plan: kinderen en jongeren op een creatieve manier buiten brengen om te ravotten in een groene buurt.

Podiumvlees
Rotselaar investeert in zijn muzikaal talent! ‘Podiumvlees zkt. Lokale Helden 2015’ is een muziekwedstrijd die lokaal talent een centrale plaats geeft op het podium. De organisatie is in handen van Jeugdraad met steun van de gemeente Rotselaar. De vijf finalisten werden uit maar liefst 32 inzendingen gekozen. De verrassende optredens werden enthousiast onthaald door vele jongeren. “Het is belangrijk om lokale jeugdcultuur te stimuleren en zo namen we met de Jeugdraad het succesvolle initiatief voor deze ontdekkingstocht naar creatief en muzikaal talent”, aldus schepen voor Jeugd Jelle Wouters.