Kerkplein Werchter wordt vernieuwd


maandag, 20 november, 2017
Kerkplein Werchter wordt vernieuwd

"De werken op het kerkplein van Werchter starten om de toegankelijkheid van het plein te verbeteren" vertelt schepen Carine Goris.

De kasseizone tussen de kerk en het grasplein wordt vervangen en het voetpad naast het grasplein wordt heraangelegd. Het plein krijgt er ook een aantal fietsleunbeugels bij.

De kasseizone tussen de kerk van Werchter en het grasplein ligt er erg slecht bij. De wortels van de bomenrij naast de kerk zorgen voor verzakkingen en opstuwingen. Daarom wordt de zone heraangelegd (fase 1). Om te voorkomen dat de kasseizone in de toekomst nog problemen ondervindt door de wortelgroei van de bomen, worden de bomen na de winter verwijderd en vervangen door lage beplanting (fase 2).

Om de kasseizone tussen de kerk en het grasplein beter toegankelijk te maken wordt er een voetpad in vlakke klinkers aangelegd langsheen het grasplein en de bomenrij. Op die manier kunnen de mensen zich comfortabel verplaatsen van de ene naar de andere kant van Werchterplein.

De uitgebroken kasseistenen worden hergebruikt om de zone voor de informatieborden te verharden. Deze zone krijgt er ook enkele roestkleurige fietsleunbeugels bij, wat mooi oogt bij de ijzerzandstenen kerk.

Aan het parkeerverbod of de circulatie wijzigt niets. Tijdens de werken wordt er zeer plaatselijk een parkeerverbod ingesteld.

De werken gebeuren in twee fasen. De eerste fase start op maandag 20 november. Tijdens de week van 27 november wordt er niet gewerkt. De werken hervatten weer op 4 december. Na Nieuwjaar start de tweede fase van het project.