Massa's subsidie voor Rotselaar


donderdag, 11 februari, 2010
Massa's subsidie voor Rotselaar

Massa’s subsidies voor Rotselaar

CD&V Rotselaar wil blijvend vernieuwen in de hele gemeente. 

Daarom gaat het gemeentebestuur telkens na of we subsidies kunnen krijgen voor onze gemeentelijke projecten.

Zo halen we jaarlijks heel wat financiële middelen naar Rotselaar en slagen we erin om permanent te blijven investeren! Een greep uit het aanbod van de laatste weken:

  • Na de Vlaamse subsidie (442.000 euro), zal Rotselaar nog 147.000 euro ontvangen van de Provincie Vlaams-Brabant voor de renovatie van het Vrijetijdscentrum ‘De Mena’
  • Werchter ontvangt meer dan 103.000 euro van het fonds voor plattelandsontwikkeling voor de Jack-Op-foyer en de Rock Werchter-expositie, een tweede schijf van subsidies volgt in 2011!
  • De gemeente bouwt haar cultuuraanbod sterk uit met onder andere een volwaardig cultuurprogramma en de ‘Week van de Amateurkunsten’. Daardoor ontvangen we jaarlijks 76.500 euro. Vanaf dit jaar komt hier nog een extra subsidie voor de werkingskosten bij!
  • De gemeente recupereert via het Autonoom Gemeentebedrijf maar liefst 1.458.370 euro aan btw voor de bouw van het gemeentehuis en de renovatie van de Mena

 De kerk van Wezemaal krijgt een grondige renovatiebeurt, hiervoor ontvangt de gemeente een subsidie van 12.500 euro. De werken aan de Wezemaalse kerk zullen nog dit jaar van start gaan!