Masterplan verankert Rock Werchter in onze gemeente


woensdag, 29 juni, 2016
Masterplan verankert Rock Werchter in onze gemeente

Met het nieuwe Masterplan Rock Werchter zijn het festival en de avondconcerten meer dan ooit verankerd in onze gemeente. De jongste maanden maakten we vijf belangrijke afspraken met de organisatie.

1. Het festival krijgt een nieuwe milieuvergunning voor de volgende 20 jaar. Door het afvalwater beter te zuiveren, meer afval in te zamelen, te recycleren en te kiezen voor milieuvriendelijke mobiliteit (fiets en openbaar vervoer), respecteren we de draagkracht van de buurt en de natuur.

2. Niet minder dan 56 verenigingen en buurtcomités draaien als vrijwilliger mee, wat voor hen het nodige geld in het laatje brengt. Deze lokale verenigingen behouden hun centrale rol in de uitbating van de drankstanden, parkings en campings.

3. De organisatie van Rock Werchter betaalt vanaf nu jaarlijks een belasting, berekend op basis van het aantal concerten en verkochte tickets. Dit jaar bedraagt dit bijvoorbeeld 220.000 euro.

4. Dankzij CD&V is er een permanente buurtwerking. Maar de bewoners worden ook op andere manieren betrokken bij het festival:

• Onze schepen Jelle Wouters onderhandelde bovendien speciale inwonerstickets met de festivalorganisatie: zo kunnen onze inwoners met een korting van 30% naar Rock Werchter en TW Classic.
• Heb je tijdens het festival vragen? Het buurtloket is op festivaldagen dag en nacht bereikbaar via het telefoonnummer 0800 32 666.
• Tijdens een uniek buurtfeest kunnen alle inwoners van Werchter in primeur de festivalweide bezoeken.

5. Achter de schermen wendde burgemeester Dirk Claes zijn jarenlange festivalervaring aan om de veiligheidsplannen te updaten. Dankzij enkele extra veiligheidsmaatregelen
kan het festival probleemloos doorgaan.