Meanderpad wordt verlicht


vrijdag, 16 april, 2010
Meanderpad wordt verlicht

Veilige en natuurvriendelijke verbinding tussen Werchter en Rotselaar 
 

Vele inwoners maken regelmatig gebruik van het Meanderpad via de ‘Soldatenbrug’. Voor zwakke weggebruikers is het immers de aangewezen route tussen Werchter en Rotselaar. Dagelijks passeren hier tientallen inwoners naar school of het werk, sporthal De Meander, buurtfuiven, recreatiedomein ‘Ter Heide’, …

CD&V Rotselaar is al lange tijd vragende partij om deze weg ’s avonds en ’s nachts te verlichten. Het Meanderpad ligt echter in natuurgebied en de traditionele, permanente verlichting is daarom niet aangewezen. Daarom koos de gemeente voor een milieuvriendelijke verlichting op zonne-energie.Doordat de verlichting enkel werkt wanneer er iemand passeert, behouden we het natuurlijk karakter van de omgeving.  

Het energieverbruik van dit verlichtingssysteem is trouwens zeer klein. De verlichting laadt op via ingebouwde zonnepanelen en heeft geen externe energie nodig. De ingebouwde ledlampjes hebben een lange levensduur zodat de verlichting lange tijd zal kunnen meegaan.

Hiermee investeert onze gemeentebestuur in een duurzaam, natuurvriendelijk en energiebesparend systeem dat zorgt voor een veilige verbinding tussen Rotselaar en Werchter voor al onze inwoners!