Meer groen, geen pesticiden


dinsdag, 27 oktober, 2015
Meer groen, geen pesticiden

De gemeente Rotselaar kiest er bewust voor om pesticiden overal te weren op straten, pleinen, kerkhoven: veel beter voor het milieu en gezonder voor alle gezinnen.

De buurtpleintjes en de paden worden omgevormd tot groenstroken met een ander uitzicht. De Groendienst levert knap werk met nieuwe middelen. Natuurlijk vraagt deze nieuwe aanpak ook van de inwoners een aanpassing.

Na Kinderopvang ‘Stekelbees’ en de academie van Rotselaar-Heikant is het kerkhof van Werchter uitgekozen als eerste groot project.

Momenteel wordt er op de kerkhoven dan ook hard gewerkt aan de omvorming van paden en perken. Het gras wordt vervangen door bodembedekkende plantjes. Op plaatsen waar de oude grafzerken zijn weggenomen, worden de perkjes ingeplant met struiken en planten. Dit geeft een mooi en kleurrijk effect aan de nieuwe stijl van het kerkhof.

Natuurlijk is dolomiet moeilijk onkruidvrij te houden zonder pesticiden. Daarom zullen de smalle paden ingezaaid worden met gras. Met een eenvoudige maaibeurt blijven de paden er toch netjes uitzien. Op Allerheiligen straalden de kerkhoven in de herfstzon wanneer vele inwoners er een bezoek brachten.