Nieuw kunstwerk in Werchter: ‘The Run of the Kids’


zondag, 19 november, 2017
Nieuw kunstwerk in Werchter: ‘The Run of the Kids’

Rotselaar is een kunstwerk rijker: schepen van Cultuur Dirk Jacobs heeft het bronzen beeld ‘The Run of the Kids’ van Jan Rosseels ingehuldigd. Het beeld en de locatie, aan de academie van Werchter, verwijzen naar de gedrevenheid van de kunstenaar om kunst en cultuur bij te brengen aan kinderen en jongeren.

Kunstenaar Jan Rosseels is een oud-docent van de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst in Werchter. “Destijds maakte Jan Rosseels de belofte om een beeld te maken voor de gemeente Rotselaar na zijn loopbaan aan de academie. De gemeente Rotselaar zorgde nadien om het beeld in brons te laten gieten”, vertelt schepen Dirk Jacobs.

Op zaterdag 18 november werd het beeld door schepen Dirk Jacobs ingehuldigd in aanwezigheid van tal van sympathisanten en ex-leerlingen van Jan Rosseels.

Toegankelijk voor iedereen
Het kunstwerk The Run of the Kids staat in de voortuin van de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst, aan de Sint Jansstraat 85 in Werchter, recht tegenover de gemeentelijke basisschool De Kameleon in Werchter. Deze wel overwogen locatie verwijst naar het jarenlange engagement van kunstenaar Jan Rosseels binnen de HABK en zijn niet te stoppen gedrevenheid om kunst en cultuur bij te brengen aan kinderen en jongeren. De tuin en het kunstwerk zijn voor iedereen toegankelijk.

Jan Rosseels werd geboren in Aarschot in 1950. Hij gaf zijn kennis en gedrevenheid voor aan vele mensen, vooral kinderen, in de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst. Zijn ganse leven is hij geboeid door kunst in al zijn vormen. Vandaag woont hij in Testelt waar hij ook zijn atelier heeft. Hij maakt bronzen beelden, voor zowel binnen als buiten. Zijn werk is soms geestig, dan weer cynisch of poëtisch en zet aan tot nadenken.