Nieuw wijkkantoor politie


vrijdag, 25 september, 2015
Nieuw wijkkantoor politie

Rotselaar krijgt een nieuw wijkkantoor voor de politie waarbij een klantvriendelijke dienstverlening en een efficiënte politiewerking centraal staat.

Tijdens het kermisweekend van Rotselaar opent het nieuwe wijkkantoor van politiezone BRT (Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo) haar deuren. De nieuwe locatie in de Parkstraat ligt erg centraal, vlakbij het administratief centrum. Een klantvriendelijke dienstverlening van de bezoeker staat er centraal.

De gemeente Rotselaar bouwde dit nieuwe wijkkantoor in samenwerking voor de politiezone BRT. De wijkagenten zullen een nieuwe, moderne en open ruimte betrekken. De inwoners zullen er in de beste omstandigheden worden ontvangen met een klantvriendelijke service.

Moderne en efficiënte politie
“Voor de gemeente Rotselaar staat een krachtig veiligheidsbeleid hoog op de agenda. Een moderne en efficiënte politie is hiervoor een belangrijk instrument” aldus burgemeester Dirk Claes.

“De politie moet dicht bij de mensen staan en ten dienste van onze inwoners. De wijkagenten zijn dus een eerste belangrijk aanspreekpunt. Het moet dan ook heel makkelijk en laagdrempelig zijn om het wijkbureau binnen te stappen”, stelt Dirk Claes die als burgemeester lid is van het Politiecollege.

Deze achterliggende gedachte bepaalde het ontwerp van het gebouw: een eenvoudige woning in de straat. Je zou denken dat je op bezoek gaat bij je buurman. Een inkomgevel met grote glaspartijen maakt de indeling van het gebouw onmiddellijk duidelijk.

Centraal gelegen en goed bereikbaar
Het nieuwe politiekantoor is centraal gelegen, vlakbij het administratief centrum en vrijetijdscentrum ‘de Mena’. Dankzij de ligging van de diensten (administratie, Vrije Tijd en politie) op eenzelfde site met een gemeenschappelijke parking zijn ze goed bereikbaar voor alle inwoners.

Exclusieve rondleidingen
Grijp je kans om het politiekantoor nu al eens te bezoeken en krijg een persoonlijke rondleiding:
Vrijdag 25/09: van 19  tot 21 uur
Zaterdag 26/09: van 9 tot 12 uur

Lees meer