Nieuw wijkkantoor politie in Rotselaar


dinsdag, 25 september, 2012
Nieuw wijkkantoor politie in Rotselaar

Rotselaar bouwt nieuw wijkkantoor politie naast administratief centrum.

 

De Gemeenteraad keurde het ontwerp goed voor het nieuwe wijkkantoor.
Het nieuwe gebouw voor de Rotselaarse politiediensten situeert zich in de Parkstraat en grenst aan de parking van het administratief centrum.

 

Zo worden verschillende diensten (gemeentehuis, vrijetijdscentrum De Mena en het wijkkantoor) in het centrum van Rotselaar gecentraliseerd. Dit komt de dienstverlening voor de inwoners rechtstreeks ten goede. De openingsuren van het gemeentehuis en het wijkkantoor lopen gelijk, ook op zaterdagvoormiddag.

 

Het ontwerp kiest resoluut voor een functioneel, modern en strak gebouw met twee bouwlagen en een dak- en kelderverdieping. Het betreft een halfopen bebouwing, maar door de opvallende buitengevel valt het duidelijk op als politiekantoor.

 

De gelijkvloerse verdieping omvat een ruime wachtruimte en twee afzonderlijke verhoorlokalen en een doorgangscel. Zo wordt de privacy van alle bezoekers gegarandeerd. Op de eerste verdieping bevinden zich de burelen van de wijkagenten en vergaderruimte met keuken.

 

Het dak huisvest het lokaal van het hoofd van de wijkdienst. In de kelder zijn de technische ruimtes en kleedkamers. Achteraan bevindt zich een ruime en afsluitbare carport voor de politievoertuigen en -scooters.

 

Momenteel werken er vijf politieagenten, in de toekomst kan dit uitbreiden naar 8 personeelsleden.

 

De totale kostprijs van het project bedraagt 520.000 euro (exclusief btw).
Het gebouw en de grond worden overgedragen aan de Politiezone B.R.T. De gemeente recupereert dit volledige bedrag van de Politiezone B.R.T. en ook de grond van de gemeente wordt verkocht aan de Politiezone. Rotselaar zelf draagt 40% bij van de latere leningslast in de zone.

 

De bouwvergunning is pas afgeleverd zodat begin 2013 reeds met de bouw kan worden gestart.

 

 

Dirk Claes, burgemeester

Documenten