Nieuwe kinderopvang


donderdag, 2 juli, 2015
Nieuwe kinderopvang

Er komt een nieuwe buitenschoolse kinderopvang in Rotselaar-centrum. Kinderopvang is dan ook een belangrijk thema voor CD&V Rotselaar.

De gemeentelijke Buitenschoolse Kinderopvang van Rotselaar-centrum krijgt binnenkort een nieuwe locatie. Er komt een gloednieuwe vestiging in de Kapelstraat, centraal gelegen en op wandelafstand van de beide scholen.

De gemeente Rotselaar krijgt zo een gloednieuwe Buitenschoolse Kinderopvang voor meer dan 100 kinderen. Er wordt zowel tijdens het schooljaar als in de vakantieperiodes een succesvolle kinderopvang aangeboden.

Het project (bouwgrond, nieuwbouw en inrichting) wordt volledig gefinancierd door een private partner. In de Bergstraat, waar de huidige vestiging is gelegen komt er een gevarieerd project van meergezinswoningen: een mix van woongelegenheden met publiek toegankelijke groenpleinen.

De andere helft van het terrein komt zo volledig  ter beschikking komt van de Scouts.

De Scouts kan bovendien tijdens hun wekelijkse activiteiten en jaarlijkse evenementen (BBQ, …) gebruik maken van de faciliteiten van de nieuwe BKO: sanitair, toiletten, extra bergruimte, overdekte speelruimte, ...

De fiets- en voetweg zal worden verlegd en komt tussen de BKO en het scoutsterrein te liggen.