Nieuwe parkings in onze gemeente


woensdag, 5 augustus, 2009
Nieuwe parkings in onze gemeente

Nieuwe parkeerplaatsen in Rotselaar centrum en aan station Wezemaal

Eind februari startte de afbraak van de oude gemeentelijke loods achter het gemeentehuis. Dit voor de aanleg van een nieuw plein met parkingfaciliteiten voor 50 wagens. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de voltooiing van de nieuwe parking, ze zal in september helemaal klaar zijn! Het administratief centrum kan natuurlijk ook gemakkelijk met de fiets worden bezocht: achteraan staan er verschillende beveiligde en overdekte fietsenstallingen! 

Het nieuwe plein achter het gemeentehuis betekent alweer een nieuwe fase in het plan tot vernieuwing van de dorpskern in Rotselaar-centrum. Eerder werden de Mena en het administratief centrum al in gebruik genomen en werd ook de straatverlichting, net als de verlichting van de gebouwen, al aangepast. De gemeentediensten vernieuwden bovendien de volledige beplanting rond de kerk: het geeft een prachtig resultaat. Een volgende stap is de ingebruikname van de parking.

De nieuwe verkeersregeling in het centrum zal er bovendien voor zorgen dat het centrum veel veiliger wordt en de leefbaarheid voor de buurt sterk zal toenemen! Ook aan het station in Wezemaal wordt er door de gemeente bijkomende parkingfaciliteiten aangeboden. Het station van Wezemaal is het mobiliteitsknooppunt van onze gemeente: school-  bel- en Lijnbussen, treinen (85 stops op een weekdag: +500 reizigers!), ... Na de aanleg van de eerste twee autoparkings wordt er nu ook een derde volwaardige parking (hoek Winkelveldbaan – Langestraat) ter beschikking gesteld van de reizigers. Deze parking biedt plaats aan 60 wagens. Binnenkort zal ook de fietsenparking (aan de kant van Wezemaal) volledig worden heringericht.

De fiets is nog steeds het beste middel om snel en gemakkelijk naar het station te komen! CD&V is bovendien voorstander om de inrichting van de stationsomgeving te evalueren en mogelijke verbeteringen, in samenwerking met de NMBS en de Lijn, door te voeren.