Nieuwe spitsstrook voor Rotselaar: minder files vanaf volgend jaar


vrijdag, 26 februari, 2016
Nieuwe spitsstrook voor Rotselaar: minder files vanaf volgend jaar

In 2017 komt er een extra spitsstrook langs de E314 tussen Wilsele en Rotselaar richting Lummen. Zo meldt Vlaams parlementslid Karin Brouwers (CD&V). Ze zette dit dossier deze week op de agenda van de commissie Mobiliteit en Openbare Werken in het parlement.

Een spitsstrook is een extra rijvak dat op drukke momenten wordt geopend voor het verkeer. Het zorgt voor een hogere wegcapaciteit en verbetert daarmee de verkeersdoorstroming op de snelweg.

Eerder werd al een spitsstrook aangelegd op de E40 van Sterrebeek tot Bertem. Extra weeffstroken tussen Leuven en Wilsele scheiden het doorgaande en het lokale verkeer en zorgen ook daar voor een vlotter verkeer.

Nu kondigt de Vlaamse Regering, op vraag van CD&V-parlementslid Brouwers, aan dat de volgende fase volgend jaar al wordt gerealiseerd: een extra spitsstrook op de E314 vanaf Wilsele tot Rotselaar.

CD&V Rotselaar, die bij wegbeheerder AWV (Agentschap Wegen en Verkeer Vlaanderen) actief aandrong op de realisatie van dit project, reageert verheugd.

“Met de aanleg van een nieuwe spitsstrook in 2017 zal de filedruk in onze regio sterk worden verminderd. Toch zijn we vragende partij om deze extra rijstrook in een keer door te trekken tot Aarschot want de files lopen ook na de afrit Rotselaar verder door”, aldus CD&V Rotselaar.

Vorige week werd bovendien bekend dat ook het op- en afrittencomplex van ziekenhuis Gasthuisberg binnenkort grondig wordt vernieuwd. Er wordt 1,1 miljoen euro geïnvesteerd in een betere ontsluiting van de site en de herinrichting van de brug over de autostrade. Nu zorgt de verkeersdrukte daar zowat dagelijks voor vertraagd verkeer met file tot Rotselaar en Aarschot. Na de werken zal ook dit knelpunt op de E314 worden weggewerkt.

Vlaams parlementslid Karin Brouwers (CD&V) reageert alvast tevreden op de komst van de bijkomende spitsstrook op de E314. "Goed tegen de files en een sterke verbetering van de mobiliteit voor de inwoners van onze regio", stelt ze op Twitter.