Nieuwe vakantiegids: pasen en zomer 2016


dinsdag, 19 januari, 2016
Nieuwe vakantiegids: pasen en zomer 2016

Deze week is de nieuwe vakantiegids voorgesteld met een uitgebreid aanbod van maar liefst 90 activiteiten voor een vakantie vol sport, spel en plezier in Rotselaar.

Dit is al de tweede vakantiebrochure van dit schooljaar. Rotselaar maakt als eerste gemeente in de regio het aanbod van activiteiten, kampen en opvanginitiatieven zo snel bekend. 

Dit gebeurt op vraag van onze gezinnen, zodat ze al vroeg op het jaar hun vakantieplanning kunnen opmaken.

“De gemeente Rotselaar biedt uw kinderen een gevarieerd en speels aanbod van activiteiten tijdens de paas- en zomervakantie. Deze gemeentelijke activiteiten zijn succesvol. Daarom breiden we het aanbod in 2016 nog verder uit”, aldus schepen van Jeugd en Kinderopvang Jelle Wouters.

In de paasvakantie zorgen we zo voor 20 extra plaatsen in de sport- en doekampen. Tijdens de zomervakantie kunnen er bijkomend maar liefst 145 kinderen  genieten van dit leuke aanbod.

Ook speelpleinwerking ‘De Schavuit’ biedt dagelijks een waaier van leuke activiteiten aan voor onze kinderen. De ouders  appreciëren de kwalitatieve werking en de lage kostprijs van ‘De Schavuit’, zo blijkt uit de ouderbevraging.

Daarnaast vinden de ouders het heel handig dat je er zonder enig probleem ook op de dag zelf nog kan inschrijven. Deze flexibele werking komt bewust tegemoet aan de vraag van vele moderne gezinnen.

Natuurlijk biedt ook Stekelbees, in samenwerking met de gemeente Rotselaar, ook dit jaar een ruim aanbod van kinderopvang aan voor meer dan 100 kinderen per dag.

"Tijdens de paas- en zomervakantie zorgt de gemeente Rotselaar dus voor meer dan 2.500 vakantieplaatsen voor onze kinderen", aldus schepen Jelle Wouters.

En daar bovenop komen nog de vele initiatieven van de Rotselaarse  verenigingen. Want deze brochure bevat, naast het ruime gemeentelijke aanbod, ook een handig overzicht met tal van activiteiten en kampen die door de Rotselaarse verenigingen en clubs in de vakantieperiode worden aangeboden.

Lees meer