Octopusmateriaal maakt school ‘t Centrum veiliger


maandag, 10 april, 2017
Octopusmateriaal maakt school ‘t Centrum veiliger

Zopas werd aan de gemeentelijke basisschool van Rotselaar octopusmateriaal geplaatst voor een veilige schoolomgeving.

"De herkenbare vormen en felle kleuren van de octopuspalen doet de schoolomgeving beter opvallen zodat bestuurders hun rijgedrag aanpassen" vertelt schepen van Mobiliteit Carine Goris (CD&V).
 
Langs de ingang van de school, in de Kapelstraat, werd het herkenbare octopusmateriaal geplaatst. "Daarmee zijn alle kleuter- en lagere scholen van Rotselaar officieel een Octopus-school" zegt schepen van Onderwijs Dirk Jacobs (CD&V).

De octopus staat symbool voor een veilige en kindvriendelijke woon- en schoolomgeving. Octopus-scholen werken daarnaast ook heel specifiek rond verkeersveiligheid en mobiliteit: zowel met de ouders, de voorbijgangers en de leerlingen zelf.

Het octopusmateriaal werd gefinancierd met subsidies van de provincie Vlaams-Brabant. De Technische Uitvoering van Rotselaar zorgde voor logistieke ondersteuning en de plaatsing aan de school.
 
SAVE-actieplan
Deze maatregel past in het SAVE-actieplan van de gemeente Rotselaar, waarmee de gemeente de verkeersveiligheid, zeker voor kinderen wil verbeteren.
Een van de pijlers van het SAVE-actieplan is een verdere handhaving van het STOP-principe dat, in opeenvolgende volgorde belang hecht aan Stappers, Trappers, Openbaar vervoer en Personenwagen in het verkeer.
 

Lees meer