Opening Belevingscentrum Rock Werchter X


vrijdag, 25 mei, 2012
Opening Belevingscentrum Rock Werchter X

RW X OPENT

 

INVESTERINGEN IN WERCHTER

 

Na de inrichting van het Jack-Op-café opent het belevingscentrum RW X nu de deuren.                       

Binnenkort wordt ook de nabij gelegen fiets- en wandelbrug in gebruik genomen…

 

Dit kermisweekend opent in Werchter het Belevingscentrum RW X.

 

Rock Werchter X is een permanente expo over de geschiedenis en evolutie  van een groots rockfestival. Tegelijkertijd is het een ode aan een evenement dat Werchter op de wereldkaart heeft gezet. Met een paar miljoen bezoekers uit de hele wereld, meer dan 1.000 live-concerten en 500 artiesten uit 20 landen.

 

Vorig jaar opende reeds de voorlopige opstelling. Het was een voorprogramma. Ondertussen is er pakken nieuw materiaal verzameld en werd het concept rond het belevingscentrum verder ontwikkeld. Het verschil is aanzienlijk.

 

Bovendien krijgt het belevingscentrum een gloednieuw onderkomen in een annex. Hier zal de permanente expo kunnen doorgaan. De Jack-Op-zaal zelf blijft doorheen het jaar ter beschikking van de Werchterse verenigingen.

 

Deze expo zorgt dat de sfeer van het festivalseizoen hier het hele jaar kan worden opgesnoven. Met dit Belevingscentrum krijgt Werchter een toeristische boost. Niet alleen in de zomer, maar gans het jaar door zullen geïnteresseerde bezoekers naar Werchter trekken. Het wordt zo een toeristisch ankerpunt in de wijde omgeving.

 

Dit gebeurt bovendien in een uniek historisch kader: de voormalige brouwerijgebouwen van Jack-Op. Het herinnert elke bezoeker aan een stuk geschiedenis dat onlosmakelijk met Werchter is verbonden. Bezoekers kunnen er genieten van het Jack-Op-bier dat, dankzij de bemiddeling van burgemeester Dirk Claes weer beschikbaar is.

 

Volgende maand wordt ook de nieuwe fiets- en wandelbrug over de Dijle in gebruik genomen. Deze gloednieuwe brug verbindt de Hanewijk met de Jack-Op en het centrum van Werchter. Daarnaast zijn er ook plannen om het pleintje – De Tweebruggenstraat – mooi in te richten. Bovendien zal CD&V-minister Crevits binnenkort het jaagpad naast de Dijle vernieuwen en van asfalt voorzien. Op die manier ontstaat er een prachtige fiets- en wandelroute tussen Diest en Mechelen.

 

Een nieuwe ‘groene parking’ aan Werchter-brug creëert bijkomende parkeergelegenheid voor recreanten, bezoekers, wandelaars en de horeca. Tegelijk zal hiermee ook het centrum voor een groot stuk worden ontlast. Werchter wordt dus de ideale stopplaats om even te verpozen… 

Bovendien wordt ook het festivalpark zelf binnenkort uitgebouwd tot een landschapspark.

 

Een prachtige locatie ook buiten het festivalseizoen toegankelijk zal zijn voor het brede publiek: om te wandelen, fietsen en te genieten van het mooie, groene landschap.

 

De laatste jaren investeerde de gemeente heel wat in Werchter. Hiervoor ging de gemeente ook telkens succesvol op zoek naar zoveel mogelijk subsidies. Naast de totale herinrichting van Werchter-brug gebeurden o.a. volgende investeringen:

 

 - JACK-OP

 Investering: € 30.000 / Subsidies : € 19.500

 

- RW X

 Investering: € 327.000 / Subsidies: € 219.177

 

- Fiets- en wandelbrug

 Kostprijs: € 279.626 / Subsidies : € 195.738

 

 - TOTAAL                                                                                                                                                

INVESTERING IN WERCHTER: € 636.626 / SUBSIDIES VOOR WERCHTER: € 434.415

 

 

 Klik op de link om foto's van de opening te bekijken : http://rotselaar.cdenv.be/gallerij/rock-werchter-x-opening