Opening Dijleterras en groene parking


maandag, 22 juni, 2015
Opening Dijleterras en groene parking

Zondag 21 juni werden het Dijleterras aan de Tweebruggenstraat en de nieuwe parking aan Werchter brug officieel geopend.

Beide realisaties maken deel uit van het project 'Werchter aan het water'. Het vormt een groene verbinding tussen Werchter-centrum en het landschapspark op de festivalweide.

De herinrichting van het plein aan de Tweebruggenstraat in het centrum van Werchter krijgt mooi vorm. Het verkeersluwe plein met natuurlijke zitelementen zal een rustpunt worden voor vele fiets- en voetgangers. De blikvanger is het overdekte Dijleterras over het water. Dit zorgt dat het water opnieuw bereikbaar is voor de inwoners.

Het project is een mooie aanwinst voor Werchter-centrum. De gemeente Rotselaar slaagde erin om voor de realisatie van dit plein heel wat subsidies te ontvangen van de provincie Vlaams-Brabant en de Europese Unie. Deze cheque werd ontvangen tijdens de opening, uit handen van CD&V-Gedeputeerde Monique Swinnen.

Om het centrum van Werchter verkeersluwer te maken, is aan het kruispunt van de Hanewijk met de Haachtsesteenweg een groene randparking voor personenwagens aangelegd. Zo is er extra parkeergelegenheid voor wandelaars en fietsers die de Dijledijk op willen, bezoekers van het landschapspark of het Belevingscentrum RW X en klanten van de handelszaken aan Werchter brug. Dankzij de Hanewijkbrug is er een snelle verbinding tussen de parking en het centrum.

Het plein zal de naam Frans De Catplein krijgen, als eerbetoon aan de ereschepen die onlangs onverwachts overleed.