PMD-zak goedkoper vanaf 1 januari 2015


maandag, 24 november, 2014
PMD-zak goedkoper vanaf 1 januari 2015

Verlaging verkoopprijs PMD-zakken

Vanaf 1 januari 2015 kost een rol pmd-zakken 3 euro in plaats van 5 euro. Dit betekent een prijsverlaging van 10 cent per zak. De prijsdaling is volledig in het voordeel van de inwoners, die zo beloond worden voor hun goede pmd-sorteerprestaties. De prijsverlaging is mogelijk dankzij een extra tegemoetkoming van Fost Plus voor de inzameling en verwerking van het pmd-afval.

De pmd-zakken blijven in 2015 dezelfde, enkel de prijs verandert. Reeds aangekochte zakken aan het tarief van € 0,25 worden niet geruild of teruggenomen. Wie volop van de prijsverlaging wenst te genieten, haalt dus best geen grote voorraad pmd-zakken meer in huis in 2014. Pmd-rollen aan 3 euro kan je vanaf 1 januari 2015 aankopen via de gekende kanalen.

Opgelet! Enkel pmd-zakken met EcoWerf-logo zijn toegelaten om je pmd aan te bieden.

Rotselaar sorteert bijzonder goed. De dienstverlening met de afvalophaling aan huis blijft tweewekelijks huis-aan-huis, maar je kan pmd ook bijkomend op het containerpark afleveren. De afvalcijfers voor PMD blijven in Rotselaar stabiel en schommelen rond de 15kg per inwoner per jaar. De positieve trend in Rotselaar blijft aanhouden: de sorteercijfers voor restafval (grijze container) en GFT (groene container) blijven dalen.