Rotselaar brengt ouders en kinderen samen in 'Week van de Opvoeding'


vrijdag, 20 mei, 2016
Rotselaar brengt ouders en kinderen samen in 'Week van de Opvoeding'

Elk jaar, van 16 tot 23 mei, organiseert de gemeente Rotselaar de ‘Week van de Opvoeding’, een uniek samenwerkingsproject dat in het teken staat van opvoeding in de breedste zin van het woord. Dit jaar is het thema ‘Opvoeden, af en toe eens diep ademhalen’.

Ouders hebben steeds vaker nood aan advies over de opvoeding van hun kinderen. Het is een grote steun om hierover samen met andere papa’s en mama’s te kunnen praten, maar soms is ook wat professionele raad zeker welkom. Ook voor de kinderen is het belangrijk om gelukkig in het leven te staan en een goede, eerlijke band met hun ouders te ontwikkelen.
 
“Daarom brengt de gemeente Rotselaar ouders en kinderen samen om een positieve opvoedingsstijl te promoten en bespreekbaar te maken. Tijdens deze speciale week maken we dit extra zichtbaar in Rotselaar”,  aldus schepen van Jeugd Jelle Wouters. “De kracht van de Week van Opvoeding is de samenwerking tussen vele diensten, scholen en verenigingen en natuurlijk ook de inbreng van onze gezinnen die enthousiast deelnemen aan de activiteiten” vertelt schepen van Cultuur en Onderwijs Dirk Jacobs.

De jeugddienst, scholen, Landelijke Kinderopvang en de bibliotheek van Rotselaar nemen de komende dagen dan ook een reeks initiatieven op maat van onze kinderen en hun ouders. In de bib van Rotselaar staat tijdens deze speciale ‘Week van de Opvoeding’ een boeiende thematafel opgesteld. Er zijn tal van interessante boeken die ouders en toekomstige ouders er kunnen uitlenen.
 
Gezonde brooddoos
 
Daarnaast organiseert de gemeente Rotselaar ook een infosessie over de ‘gezonde brooddoos’.  De workshop geeft ouders praktische info over gezonde en gevarieerde voeding bij kinderen. Want de gewoonten die ze op jonge leeftijd aanleren, bepalen hun voedingsgedrag voor de rest van het leven. De papa’s en mama’s krijgen er concrete en verrassende tips om hun kids een lekkere (brood)maaltijd mee naar school te geven.

Deze infoavond wordt georganiseerd door de bibliotheek en vindt plaats op donderdag 26 mei om 20 uur in vrijetijdscentrum 'de Mena'. De sessie is gratis maar je schrijft vooraf in via rotselaar.bibliotheek.be.