Rotselaarse economie versterkt


zaterdag, 20 juni, 2015
Burgemeester Claes proeft de eerste yoghurt!

Burgemeester Dirk Claes opende zopas twee gloednieuwe productielijnen in bij Danone in Rotselaar. Dit betekent een investering van 13,5 miljoen euro in de Rotselaarse economie.

De naar verwachting 1,2 miljoen potjes Activia-roeryoghurt die er dagelijks van de band zullen rollen verzekeren de toekomst van de Danone-site in Rotselaar.

De nieuwe lijnen voor roer- of lepelyoghurt komen bovenop de tien bestaande drinkyoghurtlijnen waar voornamelijk Actimel - een product dat in Rotselaar werd ontwikkeld - van de band rolt.

Het maken van nieuwe producten en de bijhorende productiestijging van meer dan 40 procent verzekeren een duurzame verankering in Rotselaar én bieden zelfs potentieel voor een mogelijke uitbreiding in de toekomst. Dit is momenteel zelfs één van de grootste productiesites van Danone in Europa - een vlaggenschip.

Rotselaars burgemeester Dirk Claes (CD&V) is zelf een trouw Danone-gebruiker.

"Al 15 jaar lang drink ik elke ochtend een flesje Actimel. Daar zal voortaan zeker een Activia of Vitalinea bijkomen", lacht de burgervader.

Dirk Claes (CD&V): "Danone is dan ook zeer belangrijk voor het socio-economisch leven in onze gemeente. Met zo'n 370 werknemers is het hier niet alleen de grootste werkgever, ruim de helft van de medewerkers komt ook uit Rotselaar of de omliggende gemeenten. De productie hier is ook niet min, hé. Naast de bijna 5 miljoen flesjes Actimel die men hier al dagelijks produceerde, komen nu nog eens zo'n 1,2 miljoen potjes lepelyoghurt", aldus een tevreden burgemeester Dirk Claes.