Rotselaarse kinderkribbe vernieuwt en breidt uit


donderdag, 29 september, 2011
Rotselaarse kinderkribbe vernieuwt en breidt uit

Kinderdagverblijf 'de Hummeltjes' kent uitbreiding met 10 plaatsen en nieuwe infrastructuur dankzij gemeentelijke investering en Vlaamse subsidies.

Het vernieuwde kinderdagverblijf 'De Hummeltjes' werd op vrijdag 10 juni geopend in aanwezigheid van CD&V-minister voor Welzijn en Gezin Jo Vandeurzen.
De Kinderkribbe werd grondig verbouwd en uitgebreid.

 

Bovendien werd de opvangcapaciteit uitgebreid naar 59 plaatsen. Dit betekent dat, sinds 2007, het aantal erkende opvangplaatsen is gestegen van 49 naar 59! Er wordt onderzocht of een eventuele uitbreiding mogelijk en budgettair haalbaar is.

 

De gemeente reserveert alvast op de aangrenzende verkaveling een perceel grond naast het kinderdagverblijf. Ook wordt er naar mogelijke locaties in de andere deelgemeenten gekeken.

 

Het kinderdagverblijf De Hummeltjes werd uitgebreid met een nieuwe keuken met berging, die voldoet aan de strengste voedselveiligheidsnormen. De vroegere keuken is omgebouwd tot personeelslokaal. En het spelmateriaal kan worden opgeborgen in de praktische buitenberging.

 

Het gebouw kreeg ook een nieuwe buitenbekleding en een nieuwe look dankzij de hoge overkappingen. Deze zorgen niet alleen voor overdekte buitenspeelruimte, maar zullen ook voor een aangename binnentemperatuur zorgen.

 

Het dak werd voorzien van een nieuwe isolatielaag, wat zorgt voor een later energieverbruik. Bovendien werd de stookolie-installatie vervangen door een gasinstallatie en kwamen er zonnepanelen en een zonneboiler.

 

De kribbe werd binnenin herschilderd en er kwam nieuw en kindvriendelijk meubilair. De 'vingerlezer' aan de ingang zorgt voor een eenvoudige en toch veilige en efficiƫnte toegangscontrole.

 

De kostprijs van het project bedraagt 1.204.000 euro, waarvan maar liefst 605.000 euro wordt gesubsidieerd door het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA).