Senioren zijn de toekomst


dinsdag, 13 oktober, 2015
Senioren zijn de toekomst

De resultaten van een nieuw grootschalig onderzoek bij de 60+’ers van Rotselaar, zullen het seniorenbeleid in de toekomst concreet vorm geven.

In Rotselaar tellen onze senioren mee. Om het beleid nog beter af te stemmen op de noden, wordt er groot onderzoek georganiseerd bij de senioren van Rotselaar.

“Voor de gemeente is het belangrijk dat onze inwoners zelf het beleid kunnen sturen. Daarom vragen we hun rechtstreeks om advies en luisteren we naar de noden”, aldus schepen voor Senioren Gie Van Aerschot.

Het is de eerste keer dat in Rotselaar zulke bevraging op zo’n grote schaal wordt gehouden . De gemeente en het OCMW nemen, samen met de Seniorenraad, dit initiatief. De Vrije Universiteit Brussel zorgt voor de wetenschappelijke begeleiding.

In deze enquête wordt gepeild naar de behoeften van alle zestigplussers. Belangrijke thema’s als huisvesting, veiligheid, mobiliteit, gezondheid, woonomgeving, bereikbaarheid, dienstverlening en  ontspanning komen zeker aan bod.

Bijna één op vier inwoners in Rotselaar is zestig jaar of ouder. “De resultaten zijn dus een belangrijk instrument voor het toekomstig seniorenbeleid”, aldus CD&V-schepen Gie Van Aerschot.

Het behoeftenonderzoek start al in het najaar. Tijdens de Seniorenweek wordt de officiële aftrap gegeven. Het Seniorenfeest gaat dit jaar door op vrijdag 13 november!