Sterke waardering voor Rotselaars gemeentebeleid: burgemeester is echte burgervader!


vrijdag, 12 februari, 2010
Sterke waardering voor Rotselaars gemeentebeleid: burgemeester is echte burgervader!
Burgemeester Rotselaar als Burgervader, Netwerker en Bemiddelaar

Begin 2010 hield het 'Het Nieuwsblad' een lezersenquête. Resultaat? We zijn allen blij in een gemeente als Rotselaar te mogen wonen. Hierbij enkele resultaten…  

Wat meteen opvalt uit het onderzoek is de goede score voor de klantvriendelijkheid van de gemeentediensten. In het nieuw administratief centrum wordt veel aandacht besteed aan een goede dienstverlening: er zijn bijvoorbeeld geen klassieke loketten meer,  de mensen worden rechtstreeks ontvangen aan het bureau van de gemeentebediende. De bestuursploeg (CD&V-NVA) voerde ook een zaterdagpermanentie in voor een snelle dienstverlening, zelfs in het weekend! 

Ook de vooruitgang op het vlak van betaalbare woningen voor eigen inwonerskomt naar voor. Dat bewijst dat het gemeentelijk bouwproject – waarbij dertig kavels in Werchter aan twintig procent onder de marktprijs prijs werden verkocht –  een uiterst goede zaak zijn.De gemeente heeft bovendien veel oog voor het parkeerbeleid en ontvangt hier een goed rapport voor. In Rotselaar-Heikant, station Wezemaal en aan het administratief centrum werd er de laatste tijd hard gewerkt aan een uitgebreid parkeeraanbod.  

De werkgelegenheidsgraad blijft hoog in onze gemeente. Danone en het Wingepark zijn daarbij erg belangrijk, maar ook de talrijke kleine zelfstandigen en KMO’s evenals de gemeentediensten en vele onderwijsinstellingen zorgen voor heel wat werkgelegenheid in eigen streek!

Onze burgemeesterwordt ook persoonlijk geapprecieerd en zeker omwille van zijn bereikbaarheid (telefonisch, mail, website) en aanwezigheid op talrijke gemeentelijke activiteiten.  Ook de buurtbabbels worden door de inwoners sterk geapprecieerd. Doordat Dirk Claes ook nationaal actief is, heeft hij een heel netwerk voor de gemeente kunnen uitbouwen. Niet onbelangrijk gezien de vele verantwoordelijkheden die op de gemeente afkomen en de grote noodzaak om subsidies voor eigen gemeente binnen te halen!