Veilig naar school in Rotselaar


maandag, 3 september, 2012
Veilig naar school in Rotselaar

Veilig naar school

 De afgelopen weken werd een hele reeks nieuwe initiatieven genomen om de veiligheid van onze kinderen en jongeren in het verkeer te verbeteren.

 

Vandaag trekken in Rotselaar weer honderden leerlingen naar school.
Het gemeentebestuur van Rotselaar nam de afgelopen weken een hele reeks nieuwe initiatieven om de veiligheid van onze kinderen en jongeren in het verkeer te verbeteren.
Leerlingen kunnen in Rotselaar beroep doen op de schoolroutekaart en de speciaal uitgegeven trage wegenkaart, met alle trage wegen en verbindingswegjes.

 

 

WERCHTER

 

- Om de aanwezigheid van fietser in het verkeer te accentueren, zijn nieuwe fietssuggestiestroken aangelegd in o.a. de Grotestraat, Kleinstraat en verbinding Hanewijk met de nieuwe fiets- en wandelbrug, die voor het eerst door de schoolkinderen van de Hanewijk zal worden gebruikt, naar het centrum.

 

- Aan het jaagpad van de Dijle ter hoogte van de Beverlaak is een gloednieuwe ‘fietsafrit’ aangelegd: fietsers kunnen vanuit Werchter-dorp over het jaagpad fietsen tot aan deze nieuwe afrit. Zo vermijden ze de gevaarlijke bochten van de Beverlaak. Voor de talrijke leerlingen die elke naar vanuit Werchter naar de middelbare scholen in Keerbergen rijden, is dit vast en zeker een hele verbetering.


- De gemeente besteedt veel aandacht aan de heraanleg en het onderhoud van onze trage wegen en kerkwegjes. Ze bieden een goed en veilig alternatief tijdens de drukke ochtendspits. Vanuit Werchter werd de verbinding naar Tremelo opgewaar-deerd via het vernieuwde Slagerswegje en Schipkespad, over de nieuwe brug ’t Schipke.

 

 

WEZEMAAL

 

- In het Wezemaal zijn nieuwe suggestiestroken aangelegd in de Eektweg, Langestraat en Steenweg op Nieuwrode.


- Pendelaars en scholieren die de trein in Wezemaal nemen, kunnen nu via veilige suggestiestroken in de Winkelveldbaan richting het station. De oversteek voor voetgangers aan het station is geaccentueerd dankzij bijkomende verlichting. Bovendien biedt het nieuwe ‘Velo Light’-fietspunt meer toezicht en ondersteuning aan de pendelaars die met de fiets naar het station komen. Deze dienstverlening wordt in de toekomst nog verder uitgebreid.

 

- Op de Aarschotsesteenweg wordt aan het Montfortcollege binnenkort een vernieuwde veilige oversteek ingericht, met uitgebreid middeneiland. Dit gebeurt i.s.m. het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams Brabant. De school heeft ook de interne verkeerssituatie aangepast

 

- In Wezemaal wordt gewerkt aan het onderhoud van de voetpaden. In ‘Klein Vlasselaar’ is een oversteek voorzien tussen het nieuwe voetpad lang de woningen en het vernieuwde pleintje met rustbanken en parkeerplaatsen.

 

- School ‘De Rank’ (Aarschotsesteenweg) heeft – met steun van de provincie – nieuwe Octopuspalen geplaatst om de schoolomgeving extra te accentueren.

 

 

 

ROTSELAAR EN HEIKANT

 

- De Heirbaan is omgevormd tot fietsweg en afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook de fietsstrook in het eerste deel van de Heirbaan werd heraangelegd. Deze weg vormt nu de ideale route voor de vele leerlingen die dagelijks met de fiets vanuit onze gemeente naar Betekom en Aarschot rijden.

 

- In Rotselaar verbindt een suggestiestrook de Groenstraat met de Bergstraat tot de Vijfde Liniestraat.

 

- De voetpaden in de Sint-Antoniuswijk worden momenteel vernieuwd. Op diverse andere locaties worden de voetpaden onderhouden en hersteld waar nodig.