Vernieuwde gemeenteschool Rotselaar-centrum geopend


zaterdag, 20 augustus, 2011
Vernieuwde gemeenteschool Rotselaar-centrum geopend

 Na ongeveer twee jaar van verbouwingswerken kon eind juni, nog net voor de vakantie, het inhuldigingslintje van gemeenteschool ’t Centrum in Rotselaar door burgemeester Dirk Claes en schepen van Onderwijs Dirk Jacobs worden doorgeknipt.

 

De school kreeg vier splinternieuwe kleuterklassen, twee nieuwe speelplaatsen met overdekte speelruimtes, een fietsenstalling voor kleuter en lager, een nieuw sanitair blok, een leraarskamer en een nieuwe eetzaal/polyvalente ruimte met keuken.

 

Ook aan de bestaande infrastructuur werd een hele reeks aanpassingen doorgevoerd.

De elektriciteitsleidingen werden vervangen, de centrale verwarming werd vernieuwd, er kwam overal een nieuw plafond met aangepaste verlichting, de enkele beglazing werd vervangen door dubbele en de hele binnenbouw werd - letterlijk - in de verf gezet.

 

Alle klassen zijn uitgerust met een modern luchtzuiveringssysteem wat belangrijk is voor de gezondheid van elk kind. Als kers op de taart werd er nog een computerlokaal ingericht.

 

De kosten bedroegen 2,9 miljoen euro. De Vlaamse overheid subsidieerde 1,7 miljoen euro. De resterende 1,2 miljoen euro werd door het gemeentebestuur bijgepast.

 

Met deze werken is de cirkel van de grote bouw- en verbouwingswerken in de scholen afgerond.

Na Werchter , Rotselaar-Heikant  en Wezemaal was t‘ Centrum in Rotselaar-centrum de laatste school waar grote werken moesten gebeuren.

 

Als gemeentelijke overheid blijven we investeren in het onderwijs en onze schoolgebouwen. Zo investeren we in onze jeugd van vandaag,de volwassenen van morgen: de toekomst van Rotselaar!