Vrijetijdscentrum ‘De Mena’ wordt dé ontmoetingsplaats van onze gemeente


zondag, 2 december, 2007
Vrijetijdscentrum ‘De Mena’ wordt dé ontmoetingsplaats van onze gemeente

In september hebben honderden mensen een bezoek gebracht aan de oude Mena-brouwerij en de prachtige tentoonstelling ‘EXPOrt MENA 1897-2007’. Momenteel wordt er in het gebouw weer druk gewerkt en wordt ook de buitenaanleg in orde gebracht. In januari kan het vrijetijdscentrum ‘De Mena’ dan zijn deuren openen.

In het voormalige brouwerijgebouw neemt een moderne bibliotheek weldra zijn intrek met een grote en actuele boekencollectie. Je kan er ook op internet surfen, magazines en kranten lezen of informatie opzoeken voor een reis of werkstuk . Bovendien zal het uitleensysteem volledig geautomatiseerd verlopen, zodat het personeel meer aandacht kan besteden aan de bezoekers en de nodige inlichtingen verschaffen aan geïnteresseerden.

Uiteraard blijven boeken en magazines een grote rol spelen in de bibliotheek, maar ook het ontmoetingsaspect wordt steeds belangrijker. Onze bibliotheek wordt dé plaats in Rotselaar waar mensen zullen samenkomen voor een gezellige babbel of voor een leuke activiteit. De bib zal in de toekomst nog  meer evenementen organiseren rond jeugd, cultuur, vrije tijd , … Dit gebeurt zeker en vast in samenwerking met de diensten Jeugd en Cultuur & Toerisme, die op de benedenverdieping een plaatsje krijgen.

Natuurlijk zijn onze verenigingen er ook meer dan welkom! De Mena biedt een fantastische accommodatie voor tal van activiteiten. Van toneelvoorstellingen, muziek, quiz, tot kleine bijeenkomsten of heuse congressen. De verschillende vergaderzalen –  3 kleine zalen die tot 1 grote ruimte kunnen worden omgevormd en een multifunctionele zaal, voorzien van de meest moderne communicatietechnologie en een bar – kunnen door zowel organisaties als privé-personen worden gehuurd.

Vanaf januari gaan ook de gemeenteraden in De Mena door, evenals alle andere plechtigheden. Ook de trouwers zullen er worden ontvangen en kunnen magnifieke trouwfoto’s laten maken op het dakterras, met uniek uitzicht op het Hageland!

De knappe Mena-lounge biedt de bezoekers de mogelijkheid om even bij te praten of om tussen twee vergaderingen door een kleine pauze in te lassen. Daarenboven zal het merendeel van de EXPO-stukken in het gebouw aanwezig blijven. Het materiaal dat niet publiek tentoongesteld wordt, kan altijd in de kelderruimtes worden bekeken.

U merkt het: het Vrije Tijdscentrum biedt voor ieder wat wils! De bibliotheek, de zaalinfrastructuren en het aanpalende Jeugdhuis Mena zorgen ervoor dat de Mena-site dé ontmoetingsplaats van Rotselaar wordt! Nog even geduld tot met de jaarwisseling en dan bent u weer meer dan welkom in dit prachtige gebouw…