Week van de Opvoeding


zaterdag, 16 mei, 2015
Week van de Opvoeding

Van 16 tot 23 mei 2015 organiseert Rotselaar de ‘Week van de Opvoeding’. De gemeente Rotselaar grijpt deze week, samen met verschillende lokale organisaties, aan om speciale activiteiten voor kinderen en ouders te organiseren.

‘Opvoeden’ wordt in de spotlight gezet en meer bespreekbaar gemaakt.

"Rotselaar telt veel jonge gezinnen en maar liefst 7 scholen. De gemeente Rotselaar hecht groot belang aan het ondersteunen van deze jonge gezinnen met raad en daad en goede dienstverlening", aldus schepen voor Jeugd en Kinderopvang Jelle Wouters.

De Week van de Opvoeding is het jaarlijks hoogtepunt van het project rond opvoedingsondersteuning. Deze activiteiten zijn telkens een succes dankzij de goede samenwerking met lokale partners in Rotselaar.

Dit jaar is het thema: ‘Opvoeden in je buurt’. De Jeugddienst i.s.m. de scholen en de bibliotheek van Rotselaar nemen daarvoor verschillende initiatieven.
Drie Rotselaarse basisscholen organiseren met financiële ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant activiteiten rond verschillende opvoedkundige thema’s.

Gemeentelijke basisschool Rotselaar–Heikant en zijn ouderraad organiseert op vrijdag 22 mei tussen 8u en 10u een gezond ontbijt in de school. Ouders en kinderen maken samen tijd voor een voedzaam ontbijt op school. Wanneer de lessen starten krijgen de ouders de kans om, onder begeleiding van vzw Huis van het Kind, met elkaar en een opvoedingsdeskundige in overleg te gaan voor een vragenuurtje.

In de gemeentelijke basisschool Den Drempel te Werchter beleven de kinderen op woensdag 20 mei een Fit en gezond – dag in de school. De kinderen worden gevraagd om met de fiets naar school te komen. De buurt kan die dag niet om de zwakke weggebruiker heen! Op school fietsen de kinderen verder op een heuse sappenfiets. Met elke trap worden ze beloond met heerlijke fruitsap. Na het sapjes maken doen we aan topsport op de ‘Olympische spelen’. Met hindernissen en sportproeven zijn we een halve dag samen gezond en fit!

Vrije basisschool De Rank te Wezemaal vult zijn Week van de Opvoeding in met spelen over generaties heen op woensdag 20 mei 2015 in de school. Samenspelen, kennismaken met bikkelen, knikkeren en andere spelen van vroegere generaties komen hierbij speciaal aan bod.

In de bibliotheek van Rotselaar is er een thematafel opgesteld rond opvoeden. Er zijn tal van boeken die je over dit onderwerp kunt uitlenen. Ook organiseert de bib in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant een infoavond over conflicten tussen kinderen en hoe daar mee omgaan. Deze infoavond 'Ruzie maken, een vak apart!' vindt plaats in het GC 'de Mena', derde verdieping op dinsdag 12 mei om 20 uur. Deze infosessie is gratis! Meer info: www.rotselaar.bibliotheek.be

Lees meer