Krachtig veiligheidsbeleid


vrijdag, 29 september, 2017

CD&V Rotselaar voert een krachtig veiligheidsbeleid. Daarom investeert Rotselaar dit jaar meer dan 1,2 miljoen euro in de politie. Maak kennis met onze speerpunten!

Een klantvriendelijke politie begint bij een sterke wijkwerking. Deze wijkagenten zijn jouw eerste aanspreekpunt. #teamrotselaar vraagt dat er meer wijkagenten worden ingezet zodat ze beter zichtbaar zijn in je buurt en aan de schoolpoort.

Wist je dat je in Rotselaar een subsidie krijgt als je je woning extra beveiligt? Bovendien kan je de politie ook vragen om tijdens de vakantie extra toezicht te houden op je woning. Meer blauw op straat schrikt dievenbendes af.

De gespecialiseerde rechercheploeg van onze lokale politie slaagde er onlangs opnieuw in om zo’n criminele bende op te rollen. Met deze acties voert #teamrotselaar dus een actief anti-inbraakbeleid.

Op uitdrukkelijke vraag van onze burgemeester startte vorig jaar bovendien een speciale verkeersploeg. Deze voert permanent verkeerscontroles uit:
− Zo controleerde de politie in onze zone het afgelopen jaar meer dan 106.000 auto’s op overdreven snelheid.
− Daarnaast voerden de agenten 11.600 alcoholcontroles en 456 drugscontroles uit.

Onze verkeersploeg treedt dus actief op tegen hardrijders en dronken autobestuurders. Mede dankzij deze controles daalde het aantal ongevallen met gewonden in Rotselaar met bijna 30% in 2016.

De conclusie van burgemeester Dirk Claes is dan ook duidelijk: “#teamrotselaar zorgt voor meer blauw op straat. En dat leidt tot een nog veiligere gemeente.”