Met gerichte maatregelen kiest burgemeester Jelle Wouters voor een sterk veiligheisbeleid.

Onze politiezone heeft zopas een speciale ANPR-wagen in gebruik genomen. Deze is uitgerust met camera's en nummerplaatherkenning om geparkeerde en rijdende auto’s te traceren. De agenten worden meteen gealarmeerd en kunnen direct ingrijpen. Zo kunnen verdachte voertuigen, gestolen nummerplaten, niet-verzekerde/gekeurde auto's opgespoord worden. De wagen wordt ook ingezet om inbraakbendes op te sporen.

Door de investering in dit voertuig en het ANPR-cameraschild op de gewestwegen ligt de kans op detectie in onze gemeente een heel stuk hoger dan voordien. Daarnaast is er ook een derde mobiele snelheidscamera aangekocht die de politie vanaf 2020 inzet tegen snelheidsduivels. Zo zorgen we voor een actief veiligheidsbeleid en een verhoogde pakkans in Rotselaar.

Bovendien wordt er een studie uitgevoerd voor de oprichting van een nieuwe politiezone. “De politie moet over voldoende mensen, middelen en capaciteit beschikken om een daadkrachtig veiligheidsbeleid te kunnen garanderen” vertelt burgemeester Jelle Wouters.

Er zijn nieuwe vormen van criminaliteit en andere verwachtingen vanuit de bevolking. Er is meer nood aan handhaving en specialisaties in het politiewerk.  “Een nieuwe politiezone met Aarschot kan de efficiëntie verbeteren waardoor de dienstverlening voor de inwoners wordt versterkt. Daarbij moet de lokale politie steeds toegankelijk en laagdrempelig blijven met een goed uitgebouwde wijkwerking” aldus burgemeester Wouters.