Het gemeentebestuur, Sociaal Huis en de seniorenraad van Rotselaar organiseren een seniorenweek van 16 tot en met 22 november. Deze week, met tal van activiteiten, is een mooie staalkaart van het aanbod voor senioren in onze gemeente.

Het gemeentebestuur, het Sociaal Huis en de seniorenraad van Rotselaar organiseren opnieuw een week vol sociale, sportieve, culinaire, culturele en toeristische activiteiten op maat van senioren. Dat de Rotselaarse senioren liever actief dan passief zijn, bewijzen de cijfers: verspreid over zeven dagen en achttien activiteiten zijn er honderden ingeschreven deelnemers.

Op het programma staan onder andere lezingen over de Brexit en over erfrecht, een dansmiddag voor het goede doel, wandelingen en een fietstocht, verschillende middagrestaurants en een cursus reanimatie.

30 jaar seniorenraad

Het hoogtepunt is het seniorenfeest, waaraan meer dan 600 senioren deelnemen die kunnen genieten van een gratis warme maaltijd en een optreden van The Fuckeleles, waarbij gegarandeerd gezongen en gedanst zal worden. Bovendien is deze editie extra feestelijk, want de seniorenraad van Rotselaar bestaat 30 jaar. Om dat te vieren biedt het gemeentebestuur iedereen een feestelijk aperitief aan.

Door deel te nemen aan de seniorenweek kunnen senioren op een laagdrempelige manier proeven van tal van activiteiten die ook doorheen het jaar georganiseerd worden. Voor de verschillende seniorenverenigingen is het ook een unieke gelegenheid om hun werking bij de volledige doelgroep bekend te maken.

De seniorenweek is een warme week die mensen samenbrengt. De seniorenweek is ondertussen een vaste waarde in Rotselaar. Met de onmisbare inzet van vele vrijwilligers brengen we mensen samen op een laagdrempelige manier met activiteiten die speciaal op onze senioren zijn afgestemd. Zo werken we aan de warme gemeenschap die Rotselaar wil zijn voor alle inwoners.